Ολυμπιακός: Μέρα μνήμης και… Τούμπας

8/2 του 1981: Όσες λέξεις και αν γράψουμε για εκείνη τη μέρα, ό,τι και να πούμε ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Όσα γκολ κι αν βάζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όσα πρωταθλήματα κι αν πάρουν δεν θα είναι αρκετά γι αυτές τις 21 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στη Θύρα 7.

Σήμερα, οι πρωταθλητές Ελλάδας φιλοξενούνται στην Τούμπα για το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής.

Το ματς είναι διαφορετικό για τις δύο ομάδες. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» θέλουν να φτάσουν στο -11 και να τελειώσουν την υπόθεση «τίτλος», ενώ ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μειώνοντας τη διαφορά του από την κορυφή.

Παράλληλα, κίνητρο αποτελεί για τον Ολυμπιακό κι η ήττα στον πρώτο γύρο, θέλοντας έτσι να πάρουν άτυπη ρεβάνς από το αποτέλεσμα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, με τον Πορτογάλο να αφήνει εκτός αποστολής τους Μπενίτες και Μπουχαλάκη.

Αναφορικά με τα αγωνιστικά του πλάνα, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και Ελαμπντελαουί – Μαζουακού στα άκρα της άμυνας. Σαντάνα και Σιόβας θα είναι τα δύο στόπερ με τους Μανιάτ – Κασάμι να είναι τα δύο χαφ. Ντοσεβί και Αφελάι θα είναι τα δύο άκρα με τον Τσόρι να είναι πίσω από το Μήτρογλου.

Από την άλλη, ο Αγγελος Αναστασιάδης, θα ξεκινήσει με τους Ιτάνζ στα γκολπόστ και τους Ρατς, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρα στην άμυνα. Οι Γκολάσα, Κάτσε και Νομπόα θα είναι η τριπλέτα των χαφ με τον Αθανασιάδη να έχει αριστερά του το Μακ και τον Περέιρα δεξιά του. ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν υπολογίζει στους Μαντούρο, Τζαβέλλα, Τζιόλη και Τζανδάρη.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα