Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1 – 0: Νίκη για την ομάδα του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στην 9η ημέρα των πλέι οφ της Stoximan Super League με 1-0 τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά του… έκοψε τον τίτλο. Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε με γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 68′ και πλέον ο Παναθηναϊκός

έμεινε στο -3 από την ΑΕΚ η οποία επικράτησε με 2-1 του Άρη στη Θεσσαλονίκη. Πλέον η ΑΕΚ θέλει ένα βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι με τον Βόλο για να πάρει το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟ για να κάνει την ανατροπή πρέπει να κερδίσει τον Άρη και να χάσει η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι και είχε και δοκάρι με τον Εμβιλά στο 50′. Ο Παναθηναϊκός ήταν … λίγος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και είχε και αυτός δοκάρι με τον Μπερνάρντ στο 72′.

Καλύτερη εικόνα ο Ολυμπιακός, λιγότερες οι φάσεις του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο είχε πιο καλή εικόνα από τον αντίπαλό του, με τον Παναθηναϊκό πάντως να έχει επίσης τις στιγμές του. Στο 11ο λεπτό ο Τζολάκης πρόλαβε στην έξοδό του τον Παλάσιος. Στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός έβγαλε μία ωραία συνεργασία. Κλέψιμο ψηλά ο Μπακαμπού, ο Φορτούνης έδωσε στον Ινμπόμ και αυτός έκανε ένα σουτ έξω. Στο 16′ ο Μπιέλ έκανε ένα σουτ που κόντραρε αλλά μετά δεν είχε τύχη.

Στο 17′ ο Μπερνάρντ έγινε κάτοχος της μπάλας, ελίχθηκε και έκανε προσπάθεια που μπλόκαρε ο Τζολάκης. Στο 23′ ο Μπακαμπού πήγε να βγει γρήγορα μπροστά αλλά δεν ‘τσίμπησε’ τη μπάλα για να βρει σουτ. Στο 25ο λεπτό ο Ρέαμπτσιουκ δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Μπρινιόλι ήταν στη σωστή θέση. Στο 28′ ο Φορτούνης είδε το σουτ του να κόβεται. Στο 31′ ο Ινμπόμ είχε νέο σουτ που βρήκε σε 2 σώματα και πέρασε λίγο έξω και κόρνερ. Στο 31′ μία κεφαλιά του Σωκράτη πέρασε ψηλά πάνω από τα γκολπόστ μετά από σέντρα Μπιέλ.

Στο 41′ ο Μπιέλ κινήθηκε από πλάγια θέση αλλά η τελική του δεν ήταν καλή. Στις καθυστερήσεις ο Σαμασέκου έδιωξε ψηλά και με δύναμη το φάουλ του Τσέριν. Ένα λεπτό μετά ο Μπρινιόλι δεν δυσκολεύτηκε στο σουτ του Ινμπόμ.

Σουτάρα στο δοκάρι ο Εμβιλά, γκολ ο Ρέαμπτσιουκ και φάση με δοκάρι και ο Παναθηναϊκός

Λίγο πριν το 50ό λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με σουτ του Ρέαμπτσιουκ με καλές προϋποθέσεις. Στη συνέχεια όμως είχε και δοκάρι με σουτάρα του Εμβιλά από πάσα του Αραμπί. Στο 60′ ο Τσέριν είχε πολύ καλή φάση με ένα σουτ του που κόπηκε στο… τσακ και λίγο μετά ο Χουάνκαρ είχε τελική έξω.

Στο 68ο λεπτό ο Ολυμπιακός θα έβρισκε το γκολ. Ο Ροντινέι έκανε ένα γύρισμα που πέρασε από την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Ρέαμπτσιουκ με ένα σουτ που είχε και φάλτσο έκανε το 1-0. Ο Παναθηναϊκός είχε την… απάντησή του στα δοκάρια με τον Μπερνάρντ. Αυτή η φάση ήταν στο 72′ αλλά ο Ολυμπιακός μετά είχε πολύ καλές στιγμές με τον Αραμπί που βρήκε τη μπάλα και την έστειλε λίγο έξω και το κάτι σαν τακουνάκι του Βρουσάι που έβγαλε δύσκολα ο Μπρινιόλι στο 78′.

Στο 81′ ο Κώτσιρας βρήκε χώρο για το σουτ αλλά ο Τζολάκης μάζεψε τη μπάλα. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός πρέσαρε για τα καλά ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ραμόν (στο 94′) για πάτημα στον Σάρλια. Στο 96′ ο Κλεϊνχεϊσλερ είχε φοβερή φάση με ένα σουτ ελάχιστα εκτός. Τελικώς το ματς έμεινε στο 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ (75′ Κασάμι), Σαμασέκου, Φορτούνης (76′ Ραμόν), Μπιέλ (63′ Μπιέλ) και Μπακαμπού (46′ Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79′ Πούχατς), Σάρλια, Μάγκνουσον, Σάντσες (73′ Κώτσιρας), Ρούμπεν (73′ Κλεϊνχέϊσλερ), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρντ, Παλάσιος (66′ Μαντσίνι) και Σπόραρ (66′ Ιωαννίδης).

Πηγή: www.gazzetta.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα