Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Brussels Group- Συγκαλείται το Euro Working Group

Μετά από συνεχείς συνομιλίες και «ζυμώσεις» οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους θεσμούς έλαβαν τέλος και πλέον το λόγο έχει το Euro Working Group, το οποίο θα συγκληθεί αύριο, Τετάρτη, και εφόσον υπάρξει συμφωνία, τότε θα γίνει έκτακτο Eurogroup για τη χώρα μας μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να πάρει «ανάσα» χρηματοδότησης η ελληνική οικονομία.

Την ίδια στιγμή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος

του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: «Δεν βλέπω λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν το Πάσχα. Πιο πιθανό είναι ένα deal να έρθει προς το τέλος Απριλίου». Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μαδρίτη, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Εξάλλου, η καγκελάριος της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, εμφανίστηκε «προετοιμασμένη να εξαντλήσει τα όρια της δυσαρέσκειας των Γερμανών ψηφοφόρων, στην προσπάθειά της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, εφόσον ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάσει ένα βιώσιμο οικονομικό σχέδιο».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, κατά την επίσκεψή της στο Ελσίνκι, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «δεν καθοδηγείται από δημοσκοπήσεις που αφορούν την εσωτερική αντιπολίτευση για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα