Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τις επιβληθείσες κυρώσεις στη Ρωσία

Συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο TASS παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

«Η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη

Ρωσία, καθώς είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά προϊόντα της στη Ρωσική Ομοσπονδία. Όπως γνωρίζετε, τον τελευταίο χρόνο επλήγησαν οι σχέσεις αυτές καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μου δεν έκαναν αυτά που θα μπορούσαν να είχαν κάνει για να αποφύγουν αυτήν την παράλογη πολιτική κυρώσεων, κατά τη γνώμη μου, εν μέσω εντάσεων στην Ουκρανία».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι το εμπάργκο που επιβλήθηκε και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχει βλάψει σοβαρά την ελληνική οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως μόλις ανέλαβε την εξουσία της χώρας του έστειλε μήνυμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος «θεώρησε σχεδόν δεδομένη τη θέση της Ελλάδας υπέρ των κυρώσεων». «Του τηλεφώνησα, όπως και στην Φεντερίκα Μογκερίνι και τους είπα να μην θεωρούν πως η θέση της Ελλάδας είναι γενικά δεδομένη, η κατάσταση έχει αλλάξει και τώρα υπάρχει άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Και τώρα θα πρέπει να μας ρωτάτε πριν λάβετε τις αποφάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, «ο οικονομικός πόλεμος είναι μια αδιέξοδη πολιτική». «Είμαι υπέρ της διπλωματίας. Πιστεύω πως η επίτευξη των συμφωνιών του Μινσκ είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Νομίζω πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να σταματήσουν οι εντάσεις στην Ουκρανία», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: Εuro2day.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα