ΟΛΜΕ: Αντίσταση και πάλη… πάλι…

Ένα ηχηρό «No pasaran» είπαν τα μέλη του Δ.Σ. της ‘Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης’ [Ο.Λ.Μ.Ε.] κατά την συνάντηση τους με τον υπουργό Παιδείας, κο Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό, κο Θ. Παπαθεοδώρου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα θέματα των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της χώρας και το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησής τους.

Τα μέλη της Ο.Λ.Μ.Ε. παρέδωσαν στην ηγεσία του υπουργείου πολυσέλιδο υπόμνημα, με όλα τα αιτήματα και τις προτάσεις των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων

και λυκείων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα της Ο.Λ.Μ.Ε., «Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, την διάσπαση του κλάδου, την μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις».

Βεβαίως, τα μέλη της Ο.Λ.Μ.Ε. δεν παρέλειψαν να αναφέρουν στο υπόμνημά τους όλα τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου και των σχολείων, εν όψει της έναρξης -από τον Σεπτέμβριο- της νέας σχολικής χρονιάς.

Κύριο πρόβλημα -κατά τα μέλη της Ο.Λ.Μ.Ε.- αναφέρεται η «ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων», αλλά και «τα ζητήματα σχετικά με τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης, τα οποία μαζί με την ταυτόχρονη δραματική επιδείνωση της εργασιακής, οικονομικής, κοινωνικής και επιστημονικής θέσης του εκπαιδευτικού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που διαλύει το δημόσιο σχολείο…».

Αίτημα της Ο.Λ.Μ.Ε. είναι να μην προωθηθούν τα σχέδια νόμων για το γενικό και τεχνολογικό λύκειο, αλλά, να αρχίσει άμεσα διάλογος για το θέμα, καθώς να μην κλείσει κανένα σχολείο και να νομοθετηθεί ως ανώτατο όριο 20-25 μαθητών ανά τμήμα, αναλόγως του τύπου του σχολείου.

Επίσης, δια του υπομνήματός της η Ο.Λ.Μ.Ε. ζητά να καταργηθεί ο ν. 4024/11 [για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο στο δημόσιο] και να μην προωθηθεί καμμία δυσμενή αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών ή αύξηση του διδακτικού ωραρίου, καθώς και να γίνουν επαρκείς διορισμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα