Όλα του επιδόματος θέρμανσης δύσκολα…

Μπορεί η κυβέρνησης να κατέληξε στα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, ωστόσο διάφοροι παράγοντες φαίνεται ότι θα καθυστερήσουν τη διαδικασία χορήγησής του στους δικαιούχους. 

Η επιστροφή του φόρου αποτελεί «αγκάθι» για την διαδικασία λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών σχετικά με τα διαθέσιμα φορολογικά δεδομένα, καθώς και των περιπτώσεων διαμερισμάτων που έχουν αυτόνομη θέρμανση. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σχετική υπουργική απόφαση.

Η

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση περιπτώσεων πολιτών, οι οποίοι δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων και δεν δήλωσαν τα στοιχεία τους.

Παράλλξλα, εξετάζεται η περίπτωση ιδιοκτητών ή ενοικιαστών διαμερισμάτων που έχουν αυτόνομη θέρμανση και στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης.

Αυτό διότι η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται να γίνεται με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα και με την αυτόνομη θέρμανση δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα