Οκτώ «μονομάχοι» στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λίγα λεπτά μετά τις 07:00 άρχισαν να προσέρχονται Γενική Γραμματεία Τύπου, οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών και των επιχειρηματιών που θα τα δώσουν… όλα το επόμενο σαρανταοκτάωρο για να αποκτήσουν άδεια για ένα από τα τέσσερα κανάλια.

Πραγματοποιήθηκε κλήρωση για να καθοριστεί η ώρα άφιξης στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου, εκεί όπου οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιρειών διεκδικούν μία από τις τέσσερις άδειες.

Η ώρα της μεγάλης «μάχης»

Κρατώντας στο χέρι από μικρή βαλίτσα προσήλθαν οι ενδιαφερόμενοι

δεδομένου ότι υπάρχει η πιθανότητα να παραμείνουν απομονωμένοι στο κτίριο για τις επόμενες 48 ώρες. Οι «μονομάχοι» κατέφτασαν χωρίς να προβούν σε δηλώσεις οι περισσότεεροι ενώ το κτίριο είναι εφοδιασμένο με ράντζα και χημικές τουαλέτες.

Οι πρώτοι ήταν οι εκπρόσωποι της Singular Logic, της εταιρείας που έχει αναλάβει το διαγωνισμό. Η ώρα που θα μπαίνουν στο κτίριο οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ορίστηκε κατόπιν της κλήρωσης, και έτσι στις 07:10 μπήκε ο εκπρόσωπος του του STAR Κάρολος Αλκαλάι.

Τον ακολούθησαν οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1. Μετά σειρά πήρε ο υιός του κ. Καλογρίτσα Βλαδίμηρος με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

Τέταρτος εισήλθε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενώ μετά από αυτόν μπήκε στο κτίριο ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Τη… σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA που δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 09:00 ενώ αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ακόμη και όταν θα δοθεί η πρώτη άδεια, δεν θα γίνει τίποτα γνωστό. Οι εκπρόσωποι των καναλιών δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τα κινητά τους τηλέφωνα ωστόσο θα υπάρχει τηλέφωνο σε περίπτωση που χρειαστεί να αφήσουν κάποιο μήνυμα.

«Αστακός» η περιοχή

Οι κοντινοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί από την… Κυριακή ενώ χθες βράδυ, δυνάμεις της ΟΠΚΕ είχαν παραταχθεί στις τέσσερις γωνιές του τετραγώνου και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αυτοκινήτων.

Το μάτι πέφτει στα εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας ενώ εξονυχιστικός ήταν και ο έλεγχος κατά τη διαδικασία εισόδου των εκπροσώπων. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος ακόμη και στους ανθρώπους των συνεργείων των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν στήσει τις κάμερες για καταγράψουν τα τεκταινόμενα.

Τέλος το κανάλι Epsilon

Διάρκεια 36 ημερών και όχι 365 όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός είχε η εγγυητική του Φίλιππου Βρυώνη, που δόθηκε από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ. Επίσης, η απόφαση που ανέβηκε στη Διαύγεια ήταν μεταβιβάσιμη, ενώ η απόφαση Παππά προέβλεπε το αντίθετο.

Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν, τελικώς, οι εξής οκτώ υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ
ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Το άρθρο Οκτώ «μονομάχοι» στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα