ΟΗΕ: Ξεπέρασαν τους 7.500 οι νεκροί στη Συρία

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδιο για πολιτικά θέματα, Λιν Πάσκοου οι νεκροί στη χώρα της Συρίας ξεπέρασαν τους 7.500 από την έναρξη της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάσκοου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι ο απολογισμός των νεκρών πλέον συχνά ξεπερνά τους 100 άμαχους

την ημέρα, περιλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών. Το σύνολο όσων έχουν σκοτωθεί ως τώρα είναι πολύ περισσότεροι από 7.500».

Από την άλλη πλευρά, η συριακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 1.345 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με «ένοπλες συμμορίες και τρομοκράτες», ενώ τοποθετεί τον αριθμό των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε 2.493.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη Γερουσία των ΗΠΑ, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως «είναι δυνατόν να υποστηριχθεί ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ είναι εγκληματίας πολέμου, αλλά η χρήση αυτών των χαρακτηρισμών περιορίζει τις επιλογές που υπάρχουν ώστε να πείθονται ηγέτες να αποχωρούν από την εξουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα