Οι υποδομές του Ιράν στο στόχαστρο των χάκερ

Άτομα ή ομάδες από το Διαδίκτυο έχουν βάλει στο στόχαστρο τις υποδομές και τις επικοινωνίες του Ιράν, διαταράσσοντας το Internet σε όλη τη χώρα, δήλωσε σήμερα (Τετάρτη) ένας κρατικός αξιωματούχος. 

Το Ιράν, νούμερο 5 εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο από το 2010, όταν επλήγησαν εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου: μία επίθεση που η Τεχεράνη πιστεύει πως διοργανώθηκε από τους εχθρούς της, δηλαδή το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.

«Είχαμε

μια βαριά επίθεση κατά των υποδομών της χώρας και επικοινωνιών που μας έχει αναγκάσει να περιορίσουμε το Διαδίκτυο», δήλωσε ο Mehdi Akhavan Behabadi, γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου του κυβερνοχώρου, προσθέτοντας: 

«Προς το παρόν, έχουμε συνεχείς επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Χθες, μια επίθεση πολλών gigabytes έπληξε την υποδομή του Διαδικτύου, το οποίο προκάλεσε μια ανεπιθύμητη βραδύτητα στο Διαδίκτυο της χώρας. Όλες αυτές οι επιθέσεις είναι οργανωμένες και όσοι της έκαναν έχουν στο μυαλό τους την πυρηνική ενέργεια, το πετρέλαιο και τα δίκτυα πληροφοριών της χώρας». 

Πληροφορίες από: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα