Οι θέσεις της Νέας ΜΕΡΑΣ του Χρήστου Ζώη

«Ναι στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος» είναι η θέση της Νέας ΜΕΡΑΣ (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση), όπως την εξέφρασε ο πρόεδρός της, Χρήστος Ζώης, παρουσιάζοντας το κόμμα του σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απευθύνθηκε στους «σοφούς ανθρώπους που στέκουν βουβοί και αδρανείς» φιλοδοξώντας να τους αφυπνίσει. Παράλληλα, ανέφερε ότι την Παρασκευή θα υποβάλει αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, καθώς και ότι θα ζητήσει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχιεπίσκοπο.

«Υπάρχει χώρος για νέο πολιτικό σχηματισμό» και στόχος του είναι να γίνει η Νέα ΜΕΡΑ μια πολιτική δύναμη «υπολογίσιμη και όχι μόνο», δήλωσε προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής του κόμματος δεν θα είναι αυτοδικαίως και υποψήφιος πρωθυπουργός, καθώς αυτός θα υποδειχθεί από το κόμμα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Ο πρόεδρος του νέου κόμματος τάχθηκε κατά μιας ευρωπαϊκής ενοποίησης υπό την ηγεμονία μιας χώρας, ενώ αναφερόμενος στην Κύπρο σχολίασε ότι «είμαστε όλοι Κύπριοι και οφείλουμε να αγωνιζόμαστε», σημειώνοντας ότι «ο φόβος μιας πιθανής αποτυχίας που επιφέρει αδράνεια καθιστά βέβαιη την ήττα πριν δοθεί καν η μάχη».

«Ιδρύσαμε αυτό το κόμμα, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εκπροσώπους αυτών που δεν εκπροσωπούνται από κανένα σήμερα, και θα τους εκφράσουμε» σχολίασε και ξεκαθάρισε ότι δεν ζητά εκλογές, επειδή «δεν είναι η δουλειά μας να ζητάμε εκλογές, αλλά να αναδεικνύουμε αυτό που πρέπει να γίνει».

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο κ. Ζωής είπε ότι «δεν έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας δεύτερες ή τρίτες επιδιώξεις, ελπίζουμε να πείσουμε τους Έλληνες».

Υποστήριξε πως καταβάλλεται μια προσπάθεια, μετά τις εκλογές, να χτιστεί ένα νέο δίπολο και διαχωριστικές γραμμές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Η κοινωνία, όμως, 'δεν τσιμπάει', αντιστέκεται, και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ευελπιστεί ότι θα αυξήσει τα ποσοστά του εξαιτίας της πόλωσης. Περιμένει να ακούσει νέες προτάσεις που θα σφυρηλατήσουν την εθνική ενότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Νέα ΜΕΡΑ, σύμφωνα με τον κ. Ζώη καλύπτει το κενό ανάμεσα στα μνημονιακά κόμματα, «που έχουν ως δόγμα ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι, αλλά να ακούς ό,τι επιβάλλουν οι ισχυροί» και τα αντιμνημονιακά που έχουν«ένα στείρο και θολό λόγο, που αντιπαρατίθεται σε αυτό το δόγμα».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης ανέφερε ότι στόχος είναι η αντιστροφή της πυραμίδας στο κόμμα, αφού «τον πρώτο λόγο θα έχουν τα μέλη μας», και είπε ότι θα γίνουν προτάσεις από τα μέλη, οι οποίες μετά την επεξεργασία τους θα είναι δεσμευτικές για το κόμμα. Εκτίμησε δε πως σύντομα θα προστεθούν κι άλλοι βουλευτές στους δυο που υπάρχουν σήμερα (Γ. Κουράκος, Ν. Σταυρογιάννης).

Τέλος, είπε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο της Νέας ΜΕΡΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα