Οι παλιοί συμμαθητές συναντιούνται ξανά στο δήμο Περιστερίου

Η δημοτική βιβλιοθήκη Περιστερίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και θέλοντας να υπογραμμίσει την πολυδιάστατη συμβολή και παρουσία της στην πνευματική ζωή του λαού του Περιστερίου, καθώς και τον στόχο της να διατηρήσει και να ανανεώσει μνήμες και αξίες ανακοινώνει τη συνέχιση της δράσης: «Μαζί ξανά στο Σχολείο».

Ως εκ τούτου, ορίζεται την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 11:00 η δεύτερη επετειακή συνάντηση όλων των μαθητών που φοίτησαν στο ιστορικό «Πέτρινο», στο 2ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου

από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, επίσης καλούνται και όσοι φοίτησαν στα χρόνια της συστέγασης του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης για να:

• ξανασυναντηθούν με παλιούς φίλους και συμμαθητές,

• να ακούσουν τον ήχο του κουδουνιού,

• να ξαναθυμηθούν τα παιδικά τους «κατορθώματα»,

• να αναπολήσουν το «μάλωμα» των δασκάλων και τα «τιτιβίσματα» στην αυλή,

• να ξαναζήσουν τις μικρές καθημερινές τους συνήθειες: το ποδόσφαιρο, το «κουτσό», το «σχοινάκι», το «μαντηλάκι», το «ξυλίκι»,

• να νοσταλγήσουν το κολατσιό τους και

• να ξαναζήσουν τις γυμναστικές επιδείξεις και δραστηριότητές τους μέσα στην τάξη, αλλά και έξω από αυτή.

Στο μήνυμά της, η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης υπογραμμίζει ότι: «Σας περιμένουμε, να ζήσουμε μαζί όλες τις συγκινήσεις από τα χρόνια “της αθωότητας”. Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης, θα μπορούσατε, όσοι επιθυμείτε, να ενημερώσετε και αυτούς που πιθανόν συναντάτε ακόμη από εκείνα τα χρόνια για να γίνει πολυπληθέστερη η συμμετοχή σας. Εμείς σας δίνουμε την ιδέα… τον χώρο και τον… χρόνο. Εσείς δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία, να ζήσετε σε μια άλλη “έκδοση”, τα “νιάτα” σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα