«Οι ΗΠΑ επιθυμούν η Βρετανία να παραμείνει στην Ε.Ε.»

Την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. επιθυμεί η Ουάσινγκτον, προκειμένου να κερδίσει «πραγματική επιρροή» στους κόλπους της, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για την Ευρώπη, Φίλιπ Γκόρντον.

«Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Επιθυμούμε μια Ε.Ε. στραμμένη προς το εξωτερικό και της οποίας το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελεί μέρος», τόνισε ο κ. Γκόρντον.

Αναφερόμενος στο αίτημα των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών να διεξαχθεί δημοψήφισμα

για τη συμμετοχή της χώρας τους στην Ε.Ε., ο Γκόρντον τόνισε πως τα «δημοψηφίσματα έχουν συχνά οδηγήσει τις χώρες να αναδιπλωθούν στον εαυτό τους», επισημαίνοντας, πάντως, ταυτόχρονα, πως «έγκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποφασίσει τι είναι προς το συμφέρον του".

Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον υπερβολικό χρόνο που αφιερώνεται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για συζήτηση των δομών της.

«Κάθε ώρα που περνάει στη διάρκεια των Συνόδων Κορυφής για να συζητείται η θεσμική δομή της Ε.Ε. είναι μια ώρα λιγότερη αφιερωμένη στα θέματα της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της ειρήνης στον κόσμο», επισήμανε.

«Οι ΗΠΑ θέλουν μια Ευρώπη στραμμένη προς το εξωτερικό και θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελεί μέρος της. Κι εμείς το ίδιο θέλουμε...», σχολίασε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα