Οι Εφορίες θα εισπράττουν όχι μόνο φόρους, αλλά & ασφαλιστικές εισφορές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από τις εφορίες θα εισπράττονται όχι μόνο οι φόροι, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές από το β΄ εξάμηνο του 2017, όπως αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, που ήταν άλλωστε και προαπαιτούμενο για να λάβει η Ελλάδα την δόση του Ιουνίου

από τους δανειστές.

Ειδικότερα, η τρόικα είχε απαιτήσει και η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει την εκπόνηση ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος δράσεων που θα οδηγεί εν τέλει από την 1η Ιουλίου 2017 στη συγχώνευση της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών στη φορολογική διοίκηση.

Έτσι, αυτό σημαίνει ότι από το καλοκαίρι του 2017 η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα είναι η μόνη αρμόδια για την είσπραξη τόσο των φόρων όσο και των ασφαλιστικών εισφορών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχέδιο προβλέπει ότι έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 θα έχει εκπονηθεί μελέτη σκοπιμότητας για την ενσωμάτωση των διαδικασιών υποβολής δηλώσεων ασφαλιστικών εισφορών, καταβολής και είσπραξής τους στη φορολογική διοίκηση.

Έως 31 Δεκεμβρίου 2015 θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί κεντρικό Μητρώο των υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Ένα χρόνο αργότερα έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2016 θα πρέπει να έχει γίνει εναρμόνιση της βάσης εισφορών μεταξύ των μεγαλύτερων ταμείων κοινωνικής ασφάλισης με το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων/ασφαλιστικών κλάσεων.

Το άρθρο Οι Εφορίες θα εισπράττουν όχι μόνο φόρους, αλλά & ασφαλιστικές εισφορές εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα