Οι διαρρήκτες με τα πατίνια, τα ποδήλατα και τις μαξιλαροθήκες

Στα ίχνη της συμμορίας διαρρηκτών «με τα πατίνια», βρίσκονται οι αστυνομικοί του Τμήματος της Φυλή, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν ένα από τα μέλη της ομάδας, που «χτυπούσε» κυρίως στα Μέγαρα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δράστες, που εξορμούσαν από την περιοχή της Φυλής, έφθαναν στην πόλη των Μεγάρων με «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο και μόλις εντόπιζαν το υπό διάρρηξη σπίτι, το άφηναν μακριά και αθέατα. Έβγαζαν τότε από το πορτ μπαγκάζ πατίνια και ποδήλατα (!) και μ αυτά πλησίαζαν τα σπίτια-στόχους. Αφού διέπρατταν την εισβολή, έφευγαν και πάλι με τα ίδια μέσα και στη συνέχεια έκλειναν

τα τροχοφόρα στο πορτ μπαγκάζ κι εξαφανίζονταν με το αυτοκίνητο! Ενώ αναζητούνται οι τρεις συνεργοί του 19χρονου συλληφθέντα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, διαπίστωσαν ακόμη ότι οι δράστες έβγαιναν από τα σπίτια που έκλεβαν, κρύβοντας μετρητά και κοσμήματα, μέσα σε μαξιλαροθήκες!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αποδομήθηκε συμμορία, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από οικίες στην περιοχή των Μεγάρων. Συνελήφθη, απογευματινές ώρες, στα Μέγαρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φυλής, 19χρονος ημεδαπός, ως μέλος συμμορίας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές και βία κατά υπαλλήλων. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται τρεις συνεργοί του. Απογευματινές ώρες της 20-9-2023, ο 19χρονος, λένε τα στοιχεία της Αστυνομίας, εισήλθε σε οικία στα Μέγαρα, αφαίρεσε κουτί με χρυσαφικά και διέφυγε με αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να ερευνήσουν την εισβολή, εντόπισαν το όχημα και παρά την αντίσταση, που προέβαλε ο 19χρονος, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν.

Βρέθηκαν τα κλοπιμαία

Κατά τον λεπτομερή έλεγχο, εντός του οχήματος βρέθηκαν τα χρυσαφικά, που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ, προχωρά στην ανάλυση του τρόπου δράσης των εμπλεκομένων στις διαρρήξεις: «Κατά τη χαρτογράφηση της εγκληματικής τους δράσης, προέκυψε ότι ο 19χρονος, από κοινού με τους συνεργούς του, κινούμενοι με όχημα προσέγγιζαν οικίες και αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους εντόπιζαν τιμαλφή, τα οποία τοποθετούσαν εντός μαξιλαροθήκης και διέφευγαν.

Προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, στάθμευαν σε κοντινό σημείο το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο και μετέβαιναν στις οικίες-στόχους με πατίνια και ποδήλατα, ενώ κάποιος ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο του τσιλιαδόρου. Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον 2 περιπτώσεις κλοπών από οικίες στη Νέα Πέραμο και στα Μέγαρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι διαρρήκτες με τα πατίνια,τα ποδήλατα και τις μαξιλαροθήκες