Οι Αμερικανοί εκλέγουν τον πρόεδρό τους

«Ραντεβού» στις κάλπες έχουν σήμερα οι Αμερικανοί, καθώς καλούνται να εκλέξουν τον επόμενο Πλανητάρχη. Μετά από μια μακρά προεκλογική εκστρατεία, τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις και διαφημιστικές δαπάνες το τοπίο παραμένει θολό, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μικρό προβάδισμα στον Μπάρακ Ομπάμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση

ανατροπής.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες Μπάρακ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά στις πολιτείες-κλειδιά. Ο Ρόμνεϊ βρέθηκε στην Φλόριδα, τη Βιρτζίνια, το Νιου Χάμσαϊρ και το Οχάιο, ενώ ο Ομπάμα επισκέφθηκε την Αϊόβα, το Γουισκόνσιν και με τη σειρά του και το Οχάιο. Η αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί από ελάχιστες πολιτείες, με βασικότερη αυτή του Οχάιο, τα αποτελέσματα του οποίου λέγεται ότι θα είναι κρίσιμα για το τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί θα είναι οι πολίτες που λόγω του τυφώνα Σάντι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, αφού εκλογικά κέντρα σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρζι έχουν πλημμυρίσει.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρζι, Κρις Κρίστι, δήλωσε ότι θα επιτραπεί στους πολίτες που έχουν μεταστεγαστεί να ψηφίσουν μέσω e-mail, ενώ στη Νέα Υόρκη περίπου 143.000 ψηφοφόροι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα.

Σήμερα (Τρίτη) οι μόλις δέκα ψηφοφόροι στο χωριουδάκι Ντίξβιλ Νοτς στις βορειοανατολικές ΗΠΑ προσήλθαν στην κάλπη, ανοίγοντας την ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, αλλά για πρώτη φορά δεν κατάφεραν να βγάλουν νικητή, καθώς Ομπάμα και Ρόμνεϊ ήρθαν ισόπαλοι.

Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι με πέντε ψήφους ο καθένας, επιβεβαιώνοντας ότι Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος. «Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί εδώ» δήλωσε μέλος της εφορευτικής επιτροπής που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.Στο συγκεκριμένο χωριό, παραδοσιακά νικητής βγαίνει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εκτός από το 2008 που κέρδισε ο Ομπάμα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα