Οι αλλαγές καιρού φέρνουν πονοκέφαλο

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, οι απότομες αλλαγές των καιρικών φαινομένων προκαλούν στους ανθρώπους πονοκέφαλο ή ημικρανία. Μελέτες στο παρελθόν έδειξαν ότι οι αλλαγές του καιρού προκαλούν μεταβολές στη χημεία του εγκεφάλου στα άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες, διότι μειώνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης.

Επιπροσθέτως, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Σινσινάτι διαπίστωσαν ότι οι πονοκέφαλοι εμφανίζονται πιο συχνά σε άτομα που βρίσκονται

σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα σημεία στα οποία πέφτουν κεραυνοί.

Ακόμη, ανακάλυψαν πως όταν υπάρχουν κεραυνοί τα περιστατικά έντονων πονοκεφάλων αυξάνονται τουλάχιστον κατά 25%, ενώ σύμφωνα με ερευνητές του Χάρβαρντ τα άτομα που υποφέρουν από πονοκεφάλους ίσως είναι ευάλωτα σε οποιαδήποτε μεταβολή που έχει κάποια σχέση με το στρες, τη διατροφή, τον ύπνο και τον καιρό.

Τέλος, όπως αναφέρει η δρ Carolyn Bernstein πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι η κατάστασή τους επιδεινώνεται όταν υπάρχουν έντονες καταιγίδες, ωστόσο το κλίμα δεν επηρεάζει όλους τους τύπους πονοκεφάλου, αλλά βασικά εκείνους που προκαλούν ευαισθησία στο φως και τους έντονους ήχους, φέρνοντας τάση για εμετό ή ναυτία.

Keywords
Τυχαία Θέματα