Οι Simpsons έχουν γενέθλια!

Η πιο επιτυχημένη και μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες της αμερικανικής τηλεόρασης έχει γενέθλια! Ο Χόμερ, η Μαρτζ και τα παιδιά τους, Μπαρτ, Λίζα και Μάγκι μας πρωτοσυστήθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου του 1989. Δημιουργός της σειράς είναι ο Ματ Γκρέινιγκ («Futurama», «Life in Hell»).

Οι Σίμσον είναι μια δυσλειτουργική μεσοαστική οικογένεια, που ζει στο Σπρίνγκφιλντ, μία φανταστική πόλη των ΗΠΑ. Μοναδικός εργαζόμενος της οικογένειας είναι ο πατέρας,

ο καλοκάγαθος Χόμερ, που είναι επιθεωρητής ασφαλείας σ' ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Η γυναίκα του Μαρτζ είναι μητέρα και νοικοκυρά. Ο δεκάχρονος Μπαρτ είναι ένας ταραξίας, που θεωρεί τον εαυτό του επαναστάτη. Η οκτάχρονη Λίζα είναι ακτιβίστρια της αριστεράς και αγαπά να παίζει σαξόφωνο. Η Μάγκι είναι το μωρό της οικογένειας, που βυζαίνει την πιπίλα της, δεν στέκεται καλά στα πόδια του και δεν μιλά ακόμη.

Το 1998, το έγκριτο περιοδικό TIME ονόμασε τους «Σίμσονς» ως την κορυφαία τηλεοπτική σειρά του 20ου αιώνα.
Από το ίδιο περιοδικό, ο Μπαρτ Σίμσον επιλέχθηκε στον κατάλογο των 100 προσώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον 20ο αιώνα. Ήταν το μοναδικό φανταστικό πρόσωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα