Οι FT επιτίθενται στον Δ. Χριστόφια

Με τις διαπραγματεύσεις Κύπρου-τρόικας να βρίσκονται σε εξέλιξη, οι Financial Times (FT) εξαπολύουν επίθεση κατά της τακτικής του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέροντας ταυτόχρονα ότι «τα ταμειακά αποθέματα στη Λευκωσία θα στερέψουν τις επόμενες 3 - 4 εβδομάδες».

Αξιωματούχος σχολιάζει ότι η Κύπρος χάνει χρόνο εδώ και μήνες, τη στιγμή που βρίσκεται κοντά στην επίτευξη αποτελεσμάτων χωρίς να έχει ξεκινήσει κάτι. «Ο κος

Χριστόφιας δεν μοιάζει να αισθάνεται στριμωγμένος», αναφέρει το άρθρο, ενώ τονίζεται ότι «οι κυβερνητικοί παράγοντες που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις παραδέχονται δειλά ότι έχει επιστρέψει στη ρητορική της θητείας του ως γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι θα κατέβει στους δρόμους με τους εργαζόμενους, αν η τρόικα επιμείνει στις αυστηρές περικοπές».

Όσον αφορά το δώρο Χριστουγέννων, πάλι Ευρωπαίος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δηλώνει ότι ο Κύπριος πρόεδρος «ονειρεύεται αν νομίζει ότι το δώρο μπορεί να καταβληθεί», καθώς «θα ξεμείνει από χρήματα πριν από αυτό». Ο ίδιος αξιωματούχος σχολιάζει ότι ο κος Χριστόφιας φοβάται τις συνέπειες που θα έχει η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Σχολιάζεται επίσης ότι η τακτική του κου Χριστόφια έχει σαστίσει ορισμένους διπλωμάτες και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, ενώ γίνεται αναφορά στις φήμες περί πρόθεσης παραίτησης του κου Σιαρλή, η οποίες διαψεύστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα