Όγδοη εβδομάδα αγώνα από τους διοικητικούς του Πανεπιστημίου Αθηνών

Για όγδοη έβδομη συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι σε γενική συνέλευση τους αποφάσισαν τη συνέχιση της πενθήμερης απεργίας τους, ενώ καλούν και την Ομοσπονδία να προκηρύξει απεργία για το ίδιο διάστημα.

Επίσης ζητούν:

-Περιφρούρηση της απεργία και γενικό-καθολικό

κλείσιμο όλων των κτηρίων του ΕΚΠΑ.

-Το κλείσιμο της Πανεπιστημιακής Λέσχης να εφαρμόζεται και το Σαββατοκύριακο 26-27.10.2013

- Να παραμένει κλειστή η Δ/νση Διοικητικού, η λειτουργία να της ελέγχεται από την απεργιακή επιτροπή και ο χώρος να περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μην αποσταλούν στοιχεία στο Υπουργείο.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου»

Παράλληλα αποφάσισαν:

- Το μέλος του συλλόγου Δημήτριος Σακκάτος, κηρύσσεται έκπτωτος από τη θέση του Γενικού Γραμματέα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, καθώς η στάση του, οι πράξεις του και η δημόσια (τηλεοπτική) τοποθέτησή του σήμερα το πρωί πριν τη Γενική Συνέλευση, υπονομεύουν ευθέως το συλλογικό αγώνα και την απεργία και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του Συλλόγου και τις ομόφωνες αποφάσεις των προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων, τις οποίες είχε υπερψηφίσει και ο ίδιος.

-Μετατροπή του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου σε δράση των απεργών με παρουσία τους στα Προπύλαια από το πρωί στις 09.00.

-Πέμπτη 31/10/2013 και ώρα 12:00, συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Ακόμη καλούν: Α) τους συλλόγους των διδασκόντων και όλων των άλλων κατηγοριών εργαζομένων και κυρίως των φοιτητών του ΕΚΠΑ να δώσουν τη μάχη με τις δικές τους αποφάσεις για τον κοινό αγώνα και Β) τους εργαζόμενους άλλων φορέων του δημοσίου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Συνολικά πάντως απογράφηκαν 1700 υπάλληλοι από τους 1968 που έπρεπε να απογραφούν.

Tα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας θα τα αποστείλει στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να γίνει η μοριοδότησή τους και στη συνέχεια η τριμελής Επιτροπή που ορίστηκε από τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο να επιλέξει τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Οι 268 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν θα παραπεμφθούν στα Πειθαρχικά Συμβούλια, προκειμένου σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή , να τεθούν σε αργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα