Μεϊμαράκης και Τασούλας μιλούσαν για «σκάνδαλο» στο θέμα με τα υποβρύχια

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των υποβρυχίων αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση και εμφανίζοντάς την ανακόλουθη. Να θυμίσουμε πως προ ολίγων ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε το νυν κυβερνητικό εταίρο της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλου, την ώρα που στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν, μιλούσαν για «οσμή σκανδάλου»…

Μέσω «non paper» που διακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ,

ανατρέχει στις τοποθετήσεις των Ευ. Μεϊμαράκη και Κ. Τασούλα κατά τη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, όπως αυτές καταγράφτηκαν στα πρακτικά. Οι δύο άνδρες, που διετέλεσαν υπουργός και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αντίστοιχα, κάνουν λόγο για σκάνδαλο. Πρόκειται για τη συζήτηση που έγινε στις 17 Μαρτίου του 2010, μία μέρα προτού αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ.

Απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο, ο Ευ. Μεϊμαράκης είχε πει: «Πώς απευθείας κάνετε ανάθεση και συζητήσεις με ιδιώτες, οι οποίοι είναι και αναξιόπιστοι», σημειώνοντας ότι «προχωράτε σε μια συμφωνία η οποία δεν ξέρουμε αν θα τηρηθεί» και ανέφερε επί λέξη ότι έχει «οσμή σκανδάλου».

Ο Κ. Τασούλας, έλεγε: «Δεν έχω πεισθεί, κύριε υπουργέ, γιατί δεν είναι σκάνδαλο (...). Θα ήθελα να με πείσετε γιατί δεν είναι σκάνδαλο και τεράστιο λάθος αυτό που πάει να γίνει».

Απαντώντας ο Ευ. Βενιζέλος έλεγε ότι «όταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. λέει σε κοινοβουλευτικό όργανο ότι πρέπει να τον πείσω ότι δεν είναι σκάνδαλο, δηλαδή ότι υπάρχει τεκμήριο σκανδάλου, το οποίο πρέπει να αποτραπεί, δεν έχει καμία σωτηρία ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά φοβάμαι ούτε το πολιτικό σύστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα