«Όχι» σε περισσότερες δόσεις στους οφειλέτες λέει το Υπ.Οικ.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται την ανάγκη καθιέρωσης μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο δημόσιο, διότι μια τέτοια πρακτική δε θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων - διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών και την εδραίωση μια σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμπεριφοράς» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, βάζοντας τέλος στις προσδοκίες για μεγαλύτερη διευκόλυνση στους φορολογούμενους.

Η παραπάνω δήλωση-απάντηση, διαβιβάστηκε στη Βουλή

μετά από ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το ενδεχόμενο κατασχέσεων ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων.

«Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει την υποχρέωση, σύμφωνα με το νόμο, να επιδιώξει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, ανεξαρτήτως της αιτίας προέλευσης αυτών, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά ποινικά και λοιπά μέτρα αθροιστικά ή για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου», τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών.

Θυμίζει επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρο 31 του ΚΕΔΕ, επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ¼ των απαιτήσεων από μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως ασφαλιστικά βοηθήματα για τα χρέη προς το δημόσιο.

Ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει εξάλλου πως δεν επιτρέπεται η κατάσχεση μισθών, συντάξεων και βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το συνολικό ποσό τους μηνιαίως είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ¼ τους, το εναπομένον όμως ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα