Όχι σε αλλαγές, ναι σε εξέταση ειδικών περιπτώσεων

Ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης ότι δεν έχει δρομολογηθεί ζήτημα αλλαγής των κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου οι αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας, θα εξεταστεί το εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές.

Σύμφωνα δε με τα λεγόμενά του στον ΣΚΑΙ, «το μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων». Όλα αυτά τη στιγμή που η διαδικασία των αιτήσεων προχωρά «ομαλά» και μέχρι στιγμής έχουν

εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, κυρίως επειδή οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης. Ο κ. Θεοχάρης, εκτίμησε πως συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο μπορεί να «αγγίξει» περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες.

Για τις ημερομηνίες καταβολής του μερίσματος, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως οι πιστώσεις θα γίνουν κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες. Όσον αφορά τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα