Ο Τσίπρας «ξεκαθαρίζει»: Προτεραιότητα για το Μακεδονικό τα εθνικά συμφέροντα – Όχι «τρίτες δυνάμεις»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ολοσέλιδο άρθρο του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξηγεί πως η συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ και όχι ξένων δυνάμεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, επιλέγει να δείξει τόσο στο εσωτερικό όσο και στην ρωσική κυβέρνηση πως η συμφωνία για το ονοματολογικό

της γειτονικής χώρας δεν επιβλήθηκε από «τρίτη χώρα».

«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα εθνικά της θέματα υπό το πρίσμα τρίτων δυνάμεων.

Είτε αυτές είναι συμμαχικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ, είτε σημαντικοί εταίροι όπως η Ρωσία».

Αυτό, αναφέρει αρχικά ο πρωθυπουργός σε κείμενο που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συνεχίζει λέγοντας πως η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων «ήταν η προτεραιότητά μας στις προσπάθειές μας να λύσουμε το Μακεδονικό. Όχι οι απόψεις και οι θέσεις τρίτων χωρών».

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «δεν λύνουμε το Μακεδονικό για να κάνουμε το χατίρι καμίας τρίτης χώρας.

Ούτε καν διανοηθήκαμε ότι θα επιτρέψουμε να δεχθούμε ποτέ πιέσεις, σε ότι αφορά τη διαπραγματευτική μας στάση, από τρίτη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Μόσχα, τονίζει ότι αυτή έρχεται «με τη χώρα εκτός μνημονίων» και έχοντας «επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο ίδιος σημειώνει ότι η Ελλάδα «καθίσταται διαμετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος στην περιοχή, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις.

Αυτό όχι μόνο στον τουρισμό και στην αγορά ακινήτων, αλλά σε στρατηγικές υποδομές μεταφορών και ενέργειας και πολλούς άλλους τομείς».

Κλείνοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Επαναφέρουμε τις σχέσεις των δύο χωρών στις ράγες που με κόπο στρώσαμε από το 2015 έως σήμερα.

Αναδεικνύουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση και υπό τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες».

Το άρθρο Ο Τσίπρας «ξεκαθαρίζει»: Προτεραιότητα για το Μακεδονικό τα εθνικά συμφέροντα – Όχι «τρίτες δυνάμεις» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα