«Ναι» της Εισαγγελέως στην αποφυλάκιση του Ριχάρδου και των υπολοίπων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ριχάρδος: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού – Την αποφυλάκιση του Ριχάρδου και άλλων επτά προτείνει η Εισαγγελέας.

Τη διακοπή της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού εισηγείται η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός υπέβαλε πρόταση με την οποία συμφωνεί ως προς την άρση της κράτησης των οκτώ, με την ανακρίτρια που έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απόλυσης των προφυλακισμένων, μεταξύ των οποίων και ο Ριχάρδος.

Ωστόσο φαίνεται να επικαλείται τη διάσταση

νομικών απόψεων ως προς το κατά πόσο υφίσταται ή όχι το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης των οκτώ, η κατηγορία δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Κάτι που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.

Η Αρχή απάντησε σε ερώτημα που της έθεσε η ανακρίτρια κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Πληροφορίες από την Εισαγγελία αναφέρουν πως η εισαγγελική λειτουργός ζητά την αποφυλάκιση των οκτώ με όρους.

Η απόφαση αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας.

Οι δικηγόροι των προφυλακισμένων

Για δημιουργία «σεναρίου» από την πλευρά του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και για «προχειρότητα των αστυνομικών» κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Ριχάρδου.

Στην προσφυγή του επιρρίπτει ευθύνες στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου και κάνει λόγο για δημιουργία «σεναρίου» από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Καταλογίζει «προχειρότητα των αστυνομικών» του εν λόγω Τμήματος Ασφαλείας.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι παράνομα κατασχέθηκαν οι πλάκες χρυσού και ασημιού που βρίσκονταν στο κεντρικό κατάστημα επί της οδού Πατησίων 32.

Διεκδίκηση αποζημίωσης

Φυσικά, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για διεκδικήσεις από την ζημιά που υπέστη ο Ριχάρδος Μυλωνάς.

Αναφέρει ότι έχει στην Ελλάδα 65 καταστήματα και απασχολεί 100 εργαζόμενους, ενώ έχει υποκαταστήματα στην Ισπανία και Πορτογαλία.

Εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει το μέγεθος της ζημιάς που έχει δεχθεί από τις παράνομες πράξεις των οργάνων του Δημοσίου, αλλά την ίδια στιγμή προσδιορίζει ότι το ύψος της αποζημίωσης που θα αξιώσει θα είναι μεγάλο.

Το άρθρο «Ναι» της Εισαγγελέως στην αποφυλάκιση του Ριχάρδου και των υπολοίπων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα