«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κρατήσει τις υποσχέσεις που έδωσε», λένε Γιούνκερ & Ντάισελμπλουμ

«Ο Τσίπρας έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα, ωστόσο πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες ψηφοφόρους ότι δεν θα κρατήσει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά», δήλωσε σε συνέντευξή του στην El Pais ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο Τσίπρας έχει την ικανότητα να θέτει τις σωστές ερωτήσεις. Ποτέ όμως, δεν έδωσε απαντήσεις», αναφέρει στην ισπανική

εφημερίδα ο κ. Γιούνκερ και συνεχίζει: «Οι εθνικές εκλογές μιας χώρας δεν μπορούν να αλλάξουν τις συνθήκες στη Ε.Ε. Η νίκη του Τσίπρα δεν του δίνει το δικαίωμα να αλλάξει τα πάντα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον οποίο «υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό (της Ελλάδας). Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν».

Εξάλλου, ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «απολύτως ψευδείς» τις πληροφορίες, που φέρουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 30-50 δισ. ευρώ, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος, που προχθές ανέφερε πως έχουν ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο κρατών – μελών της ευρωζώνης οι συζητήσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια αγαστή συνεργασία Ελλάδας-ευρωζώνης και εφόσον η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με ποσά», υποσημείωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα