Ο Ρότσα «γνωρίζει» τον Παναθηναϊκό

Με νίκη και με πολύ καλή εμφάνιση σημαδεύτηκε η πρεμιέρα του Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αν και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, ο Ρότσα έδειξε πως έφερε νέο, ελπιδοφόρο «αέρα» στην ομάδα, καθώς οι «πράσινοι» νίκησαν μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Άραγε

η «αλλαγή» Ρότσα θα έχει διάρκεια; Κανείς δεν γνωρίζει. Σύμφωνα με τη στατιστική, όταν αλλάζει ένας προπονητής, η ομάδα παίζει καλύτερα στα πρώτα παιχνίδια, όμως μετά επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση. Κύριος λόγος είναι πως οι παίκτες επιθυμούν να αποδείξουν πως δεν φταίνε αυτοί για την κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.

Ωστόσο, πέρα από την ψυχολογική κατάσταση των παικτών, υπήρξε σαφής αγωνιστική διαφοροποίηση. Ο Ρότσα χρησιμοποίησε τον Σισοκό – ένα άκρως «ποιοτικό» παίκτη – στον κεντρικό άξονα ως δημιουργό και πίεσε ψηλά και συνεχώς την αντίπαλη ομάδα. Το αποτέλεσμα, άκρως επιτυχημένο.

Πιο απλά, ο Ρότσα φάνηκε να γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες και τις δυνατότητές τους, ενώ φαίνεται πως έχει και συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο που ταιριάζει στον φετινό Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι πως ο Ρότσα έκανε μία εντυπωσιακή αρχή. Το μέλλον θα δείξει εάν ο καλός Παναθηναϊκός θα έχει συνέχεια…

   

Keywords
Τυχαία Θέματα