Γ. Καμίνης: «Δυστυχώς, φθάσαμε και σε περικοπές ανθρώπων»

Άδικο χαρακτήρισε το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel. Ο κ. Καμίνης μίλησε επίσης για τις διαπιστωτικές πράξεις, για το μέτρο της διαθεσιμότητας, για τις καταλήψεις σε υπηρεσίες του δήμου και για τα οικονομικά του δήμου.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης:

Σχετικά με το μέτρο της διαθεσιμότητας ο δήμαρχος τόνισε:

«Δυστυχώς μετά τις οριζόντιες περικοπές

σε μισθούς και συντάξεις, έχουμε φτάσει σε περικοπές ανθρώπων. Είναι παντελώς άδικο να βγαίνουν σε διαθεσιμότητα άνθρωποι, και κάποιοι με την προοπτική της ανεργίας, χωρίς κανένα κριτήριο αξιολόγησης, παρά μόνο από το γεγονός ότι είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλων διαγωνιστικών διαδικασιών. Φεύγουν και άνθρωποι οι οποίοι προσλήφθηκαν όταν δεν υπήρχε καν το ΑΣΕΠ.

Για τις διαπιστωτικές πράξεις ο κ. Καμίνης δήλωσε:

«Ασφαλώς και υπάρχει θέμα με τις διαπιστωτικές πράξεις και γι’ αυτό έχουν γίνει και οι καταλήψεις στους δήμους. Εμείς στο δήμο Αθηναίων, υιοθετήσαμε ένα ψήφισμα. Δεν υιοθετήσαμε ένα ψήφισμα ότι δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο.  Αποφασίσαμε ότι θα εφαρμόσουμε, στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας, και θα προασπίσουμε τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Θέλω να είμαι σαφής. Δεν είμαι υπέρ των δραστηριοτήτων εκείνων, οι οποίες δίνουν το παράδειγμα στους ανθρώπους, ότι όταν διαφωνούμε με κάτι ή ακόμη και όταν θεωρούμε ότι κάτι είναι αντισυνταγματικό - και ξέρετε ότι στο Δίκαιο και δη στο Συνταγματικό Δίκαιο, χωρούν πάρα πολλές ερμηνείες για τα πράγματα – ότι ο καθένας, μπορεί να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να λέει εγώ εφαρμόζω το νόμο ή δεν τον εφαρμόζω. Ειδικά στη σημερινή Ελλάδα, με όλη αυτή την αναταραχή που υπάρχει, με το θυμό, με την ανασφάλεια των ανθρώπων, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, στο τι κάνουμε. Και ειδικά οι δημοτικοί άρχοντες, εγώ τουλάχιστον ως δήμαρχος Αθηναίων, δρω με υπευθυνότητα, με σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων, προασπιζόμενος τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και με σεβασμό στο Σύνταγμα και τη νομιμότητα».

Αναφερόμενος στις καταλήψεις σε υπηρεσίες του δήμου, τόνισε:

«Να πάρει ο καθένας την ευθύνη του. Τι σημαίνει πάω και καταλαμβάνω τους παιδικούς σταθμούς και ποιον εξυπηρετεί αυτό το πράγμα; Τι σημαίνει καταλαμβάνω τις υπηρεσίες του δήμου; Δηλαδή να μην έχει ο δημότης καθαριότητα; Να μην έχει φωτισμό; Να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του στα ΚΕΠ, να χάσει προθεσμίες, να ταλαιπωρηθεί; Γιατί πάμε να διαλύσουμε τη χώρα; Δηλαδή ο καθένας που πιστεύει ότι αδικείται, πλέον, στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε βρίσκει μπροστά του; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά»;

Τέλος, για τα οικονομικά του δήμου σημείωσε:

«Ο δήμος έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, όπως έχουν όλοι οι δήμοι. Έχουμε κάνει δραματικές οικονομίες, δραστική περικοπή στις σπατάλες. Ο δήμος έχει 220 εκατομμύρια ευρώ δάνεια, χωρίς να έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο κατά τη διάρκεια της δικής

Keywords
Τυχαία Θέματα