Ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας παραδέχεται την ενοχή του

Την ενοχή του παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού στη Γαλλία, Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίο κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και φοροδιαφυγή.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «έχει καταρρακωθεί από τις τύψεις» και ζήτησε από την προσωπική του ιστοσελίδα συγγνώμη από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Αν και στο παρελθόν είχε είχε διαψεύσει επανειλημμένα τις πληροφορίες του ενημερωτικού ιστότοπου Mediapart σχετικά με τον λογαριασμό του που δεν είχε αναφέρει στη φορολογική του

δήλωση, τώρα δηλώνει ότι «πιάστηκε σε ένα φαύλο κύκλο από ψεύδη» και ότι έσφαλε.

«Το ότι πίστεψα ότι θα μπορούσα να μην αντιμετωπίσω ένα παρελθόν που ήθελα να θεωρώ ως παρωχημένο ήταν ένα αχαρακτήριστο λάθος» σημειώνει στη δήλωσή του.

Ο Καϊζάκ παραιτήθηκε του αξιώματος του στις 19 Μαρτίου όταν η εισαγγελία ανακοίνωσε την έναρξη δικαστικής έρευνας σε βάρος του για ξέπλυμα χρήματος προϊόντος φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι στο λογαριασμό είχε περίπου 600.000 ευρώ, αλλά δήλωσε ότι δεν είχε πραγματοποιήσει καταθέσεις εδώ και 12 χρόνια ενώ είχε ζητήσει να γίνει μεταφορά του ποσό σε λογαριασμό στο Παρίσι. Ο Καϊζάκ δεν είπε σε ποια χώρα διατηρούσε το λογαριασμό.

Σε ανακοίνωσή της η προεδρία χαρακτηρίζει την απόκρυψη του λογαριασμού «ασυγχώρητο ηθικό σφάλμα» και θυμίζει ότι είναι ώρα της δικαιοσύνης να κάνει τη δουλειά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα