Ο Πολύδωρας καταψηφίζει το φόρο ακινήτων(;)

«Πρόκειται για δήμευση και το Σύνταγμα απαγορεύει τη γενική δήμευση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επί του νομοσχεδίου του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Μάλιστα, φωνάζοντας προς την πλευρά του υπουργού Οικονομικών διερωτήθηκε: «Θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου;».

«Το νομοσχέδιο είναι δήμευση ακινήτων επί της ουσίας» είπε σε κάποια

στιγμή στην ομιλία του ο κ. Πολύδωρας προσθέτοντας πως «αν θα με ρωτήσει η κυβέρνηση το από που θα βρεθούν τα χρήματα η απάντησή μου είναι από τους Καντάδες, τις off shore, τη λίστα Λαγκάρντ».

Ο Β. Πολύδωρας έκανε λόγο για το «δίκαιο της ανάγκης», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επικαλούμαι την κατάσταση της ανάγκης, κύριοι δανειστές, γιατί θα μου πεθάνει το παιδί, ο λαός».

Πάντως, η ομιλία του κ. Πολύδωρα επιδέχεται πολλών ερμηνειών και ίσως ο βουλευτής, αν δεν καταψηφίσει, να επιλέξει τελικά να μην είναι παρών στη ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται, όμως, πως και στο παρελθόν ο κ. Πολύδωρας είχε εκφράσει αντιρρήσεις για νομοσχέδια, αλλά εν τέλει τα ψήφισε…

Keywords
Τυχαία Θέματα