Ο Οτσαλάν κάλεσε τους Κούρδους μαχητές να αποχωρήσουν από την Τουρκία χωρίς τα όπλα τους

Ένα σημαντικό βήμα για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τους Κούρδους αντάρτες, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους φαίνεται ότι έχει γίνει σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε τους μαχητές του PKK, να αποχωρήσουν από την Τουρκία χωρίς τα όπλα τους βάσει ειρηνευτικής διαδικασίας.

Η εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση,

τονίζει ότι ο Οτσαλάν έστειλε το μήνυμα αυτό χθες μέσω αντιπροσωπείας του φιλοκουρδικού Κόμματος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BPD), που τον επισκέφθηκε στη φυλακή στο νησί Ιμραλί, νοτίως της Κωνσταντινούπολης.

Η έκκληση του Οτσαλάν, η οποία θα διαβιβαστεί στην ηγεσία του ΡΚΚ στην οροσειρά Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, διατυπώνεται παρά τις αντιρρήσεις του κόμματος στους όρους της αποχώρησης που έχει θέσει η 'Αγκυρα.

«Η αντιπροσωπεία επέστρεψε με την έκκληση για 'αποχώρηση χωρίς τα όπλα'. Από τη στιγμή που διαβιβαστεί το μήνυμα στην ηγεσία του ΡΚΚ στην οροσειρά Καντίλ, η διαδικασία αποχώρησης θ΄αρχίσει στις 18 Απριλίου», τονίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα