Ο Νιλς Μουΐζνιεκς για τη δολοφονία Καρέλι

Παρέμβαση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μουΐζνιεκς, προκάλεσε ο «θάνατος» του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι. Ο Μουΐζνιεκς, μέσα από τις σελίδες του στα social media ανέφερε χαρακτηριστικά: «aνησυχώ σοβαρά για την περίπτωση των βασανιστηρίων που οδήγησε στο θάνατο του κατάδικου Ιλία Καρέλι. Οι φυλακές και τα κέντρα κράτησης δεν μπορεί να λειτουργούν χωρίς νόμο: τα πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι αποδεκτά σε αυτά τα μέρη και οι υπεύθυνοι

για τη βίαιη συμπεριφορά τους πρέπει να λογοδοτήσουν».

Και πρόσθεσε: «Η δράση που αναλήφθηκε από τις δικαστικές αρχές στην Ελλάδα για να διερευνήσουν την υπόθεση αυτή είναι, επομένως, ένα θετικό βήμα, το οποίο θα πρέπει να οδηγήσει στην παραδειγματική επιβολή κυρώσεων σε όλους τους υπεύθυνους αυτής της θηριωδίας».

Τέλος, καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να διασφαλίσει ότι η συμπεριφορά των αξιωματικών επιβολής του νόμου είναι πάντα συμβατή με τα πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της επανεμφάνισης τέτοιων απαράδεκτων πράξεων».

Διαβάστε επίσης: 8 εντάλματα σύλληψης για τον θάνατο Καρέλι

Keywords
Τυχαία Θέματα