Ο ΕΟΠΥΥ απενεργοποίησε τη συνταγογράφηση 123 εξετάσεων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν θα καλύπτονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ 123 εξετάσεις καθώς ο Οργανισμός προχώρησε στην απενεργοποίηση τους από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συγκεκριμένων κωδικών εξετάσεων που αφορούν τουλάχιστον οκτώ ειδικότητες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 123 διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που πλέον δεν θα αποζημιώνονται, όπως ενημέρωσε ο ΕΟΠΥΥ

με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας ότι γι’ αυτές έχει παρατηρηθεί ότι υπήρχαν συχνά διπλές καταχωρήσεις, ενώ κάποιες περιλαμβάνονται σε άλλες εξετάσεις, άλλες είναι παρωχημένες και δεν χρησιμοποιούνται πλέον στη σύγχρονη ιατρική πράξη.

Επίσης, αρκετές περιλαμβάνονται στην ιατρική επίσκεψη και δεν τιμολογούνται μεμονωμένα.

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ στηρίχθηκε στο πόρισμα πενταμελούς επιτροπής, η οποία συστάθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών Βιοπαθολόγων- Κυτταρολόγων- Παθολογοανατόμων.

Επίσης, παρατηρήσεις και προτάσεις έγιναν και από επιστημονικές εταιρείες (Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών και Καρδιολόγων Ελλάδας, Ωτορινολαρρυγγολογική εταιρεία, Οφθαλμολογική εταιρεία, Ενδοκρινολογική εταιρεία, Νευρολογική εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας).

Το άρθρο Ο ΕΟΠΥΥ απενεργοποίησε τη συνταγογράφηση 123 εξετάσεων εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα