Ο αρχηγός ΓΕΝ στο Ισραήλ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 22 έως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Rear Admiral Eli Sharvit.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ βρέθηκε με τον

ομόλογό του και κουβέντιασαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ανάμεσα στα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συμμετοχή μονάδων του Ισραηλινού Ναυτικού στην άσκηση «ΝΗΡΙΗΣ 17» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, αλλά και η επιπλέον αναβάθμιση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ο βασικός εκ των οποίων είναι εκείνος των υποβρυχίων.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκεύθηκε τη Ναυτική Βάση της Χάιφα και τον ξενάγησαν στο υποβρύχιο INS TANIN, τύπου DOLPHIN II. Έπειτα συμμετείχε σε ολιγόωρο πλου με την κορβέτα INS EILAT, τύπου SAAR 5, στις προσβάσεις του λιμένα της Χάιφα.


Ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκεύτηκε το μνημείο Ολοκαυτώματος “Yad VaShem”, όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στο μουσείο του.

Ακόμη, επισκέφθηκε εταιρείες της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας και έλαβε γνώση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στo Ισραήλ κ. Κωνσταντίνο Μπίκα και επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου βρέθηκε με τον πατριαρχικό Επίτροπο Πανιερώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ἡσύχιο, λόγω απουσίας της Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου.

Το άρθρο Ο αρχηγός ΓΕΝ στο Ισραήλ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα