Νταβούτογλου: Ζήτημα ωρών η απελευθέρωση των τούρκων πιλότων στο Λίβανο

Πολύ κοντά στην ελευθερία τους είναι οι δύο Τούρκοι πιλότοι της εταιρείας Turkish Airlines οι οποίοι απήχθησαν τον περασμένο Αύγουστο στο Λίβανο, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Πολύ θετικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα αναφορικά με τους δύο τούρκους πιλότους, η υπόθεση έχει σε μεγάλο μέρος διευθετηθεί», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής

της τουρκικής διπλωματίας, η απελευθέρωση των δύο πιλότων είναι ζήτημα ωρών ή ημερών.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πιλότοι της τουρκικής εταιρείας απήχθησαν στις 9 Αυγούστου στη Βηρυτό από μια ως τότε άγνωστη οργάνωση, η οποία εξήγησε ότι τους συνέλαβε ομήρους για να υποχρεώσει την Άγκυρα να ασκήσει πίεση στους απαγωγείς εννέα λιβανέζων σιιτών.

Οι εννέα λιβανέζοι όμηροι είχαν πέσει θύματα απαγωγής το Μάιο του 2012 στην επαρχία του Χαλεπίου (βόρεια Συρία), κατά την επιστροφή τους από προσκύνημα στο Ιράν. Όπως ισχυρίζονται οι απαγωγείς οι εννεα λιβανέζοι ανήκουν στην Χεζμπολάχ, το σιιτικό κόμμα του Λιβάνου που υποστηρίζει ενεργά το συριακό καθεστώς.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Μαρουάν Σαρμπέλ, ανακοίνωσε την Παρασκευή στη Βηρυτό ότι οι εννέα Λιβανέζοι που κρατούνταν στη Συρία απελευθερώθηκαν και είναι καθ' οδόν προς την Τουρκία.


Keywords
Τυχαία Θέματα