Ακυρώθηκαν στο παρά πέντε οι προεδρικές εκλογές στις Μαλβίδες

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών που επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο στις Μαλδίβες, αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς η ψηφοφορία κρίθηκε παράνομη, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή.

«Προετοιμάζαμε την ψηφοφορία όταν η αστυνομία μας ανακοίνωσε πως κανένα εκλογικό έγγραφο δεν μπορούσε να βγει από τα γραφεία της Επιτροπής», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή.

«Μια νέα

ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών θα ανακοινωθεί αργότερα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Οι κάτοικοι των Μαλδίβων επρόκειτο σήμερα να προστρέξουν και πάλι στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, καθώς το ανώτατο δικαστήριο του αρχιπελάγους ακύρωσε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενο παρατυπίες.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, πρώτος με διαφορά, είχε αναδειχθεί ο Μοχάμεντ Νασίντ, 46 χρόνων, ο πρώτος πρόεδρος που είχε εκλεγεί δημοκρατικά το 2008, πριν ανατραπεί το Φεβρουάριο του 2012, αλλά με ποσοστό ανεπαρκές (45,45%) για να νικήσει από τον πρώτο γύρο.

Ο Νασίντ θα αναμετρηθεί με τον Αμπντουλάχ Γιαμίν, ο οποίος είχε έρθει δεύτερος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με ποσοστό 25,35% των ψήφων. Πρόκειται για τον ετεροθαλή αδελφό του Μαουμουν Αμπντούλ Γκαγιούμ, του δικτάτορα που κυβέρνησε επί 30 χρόνια αυτή τη χώρα των 350.000 κατοίκων μέχρι τις πρώτες ελεύθερες εκλογές του 2008.

Ο Κάσιμ Ιμπραήμ, ο οποίος είχε έρθει τρίτος στις 7 Σεπτεμβρίου, προσέφυγε κατά της ψηφοφορίας εκείνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα