Νταλλάρα: Να τηρήσουν όλοι τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

Ο επικεφαλής του IIF Τσάρλς Νταλλάρα έκανε έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις συνομιλίες για το ελληνικό PSI να τιμήσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του IIF προειδοποίησε ακόμη ότι «ο χρόνος τελειώνει», ενώ διεμήνυσε πως «αυτό που διακυβεύεται στις συνομιλίες με την Ελλάδα, είναι η σταθερότητα της Ευρώπης».

Ξεκαθάρισε

πάντως ότι «η θέση μας στις διαπραγματεύσεις σε σχέση με το ελληνικό χρέος είναι σαφής», αναφέροντας παράλληλα πως επιθυμεί «μια τακτική διαχείρισης της κατάστασης του ελληνικού χρέους», ενώ όπως δήλωσε «το IIF κατέθεσε πρόταση στην ελληνική πλευρά την προηγούμενη Παρασκευή. Η πρόταση ήταν στη βάση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου».

Ο Νταλλάρα πρόσθεσε ακόμη ότι «χρειάζεται να επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα μέσω συνεργασίας», ενώ το ζήτημα του κουπονιού των νέων ομολόγων αποτελεί ακόμη ζήτημα. Εμφανίστηκε ακόμη αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική συμφωνία.

Επίσης, το νομικό ζήτημα είναι και αυτό ένα εμπόδιο στις συνομιλίες, στις οποίες συμμετέχουν πολλές πλευρές, «γεγονός που προσθέτει τεράστια πολυπλοκότητα». Τόνισε τέλος, ότι «οι δημοσιονομικές προσαρμογές στην Ελλάδα, είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα