«Νιγηριανή απάτη»: Ο γιός του υπουργού ήταν… απατεώνας

Για «νιγηριανή απάτη» συνελήφθησαν τρία άτομα το απόγευμα της Πέμπτης στου Ζωγράφου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 79 και 55 ετών, και ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα ένας ημεδαπός και 2 αλλοδαποί συνεργοί τους.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε επιχειρηματίας, ο 79χρονος συλληφθείς μαζί με έναν αλλοδαπό συνεργό του, που αναζητείται, επιχείρησαν να τον εξαπατήσουν.

Όπως ανέφερε, τέλη του προηγούμενου

μήνα, ο 79χρονος επικοινώνησε μαζί του, ισχυριζόμενος ότι θα τον έφερνε σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές νεόδμητης πολυκατοικίας, την οποία είχε ανεγείρει η εταιρεία του στην περιοχή της Γλυφάδας.

Μετά από λίγες ημέρες, ο 79χρονος συνοδευόμενος από έναν αλλοδαπό συνεργό του, τον οποίο παρουσίασε σαν υιό Υπουργού από χώρα της Αφρικής, μετέβησαν στην έδρα την επιχείρησης και ισχυρίσθηκαν ότι, λόγω δυσκολίας στην εξαγωγή χρημάτων από τη Νιγηρία, τα χρήματα που θα έδιναν στον επιχειρηματία είχαν χρωματισθεί με μαύρο χρώμα και μετά από κατάλληλη χημική επεξεργασία θα μπορούσαν να τα επαναφέρουν στην αρχική τους μορφή (γνωστή ως μέθοδος «Νιγηριανής απάτης»).

Ο προτεινόμενος τρόπος συνεργασίας ήταν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα του καταγγέλλοντα, για να δημιουργήσουν το ποσό της συναλλαγής, με κίνητρο για την επίτευξη της συμφωνίας ποσοστό κέρδους 25% επιπλέον στην τιμή πώλησης του ακινήτου. Για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους, τα ίδια άτομα μετέβησαν την 1-11-2013 εκ νέου στο γραφείο του και προέβησαν στην επίδειξη αποχρωματισμού μαύρων χαρτονομισμάτων. Μετά την επίδειξη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ο επιχειρηματίας να παραδώσει στον 79χρονο το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, ώστε να αποχρωματισθεί το τριπλάσιο ποσό.

Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε την αστυνομία και ο 79χρονος, ο 40χρονος και ο 55χρονος συνελήφθησαν.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν υλικά που χρησιμοποιούνται στη «νιγηριανή απάτη», ένα αεροβόλο όπλο, μηχανισμός ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, κινητά τηλέφωνα, έξι βιβλιάρια καταθέσεων και άλλα αντικείμενα.

Όπως έδειξε η έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει προ διμήνου σπείρα και είχαν διαπράξει τρεις απάτες σε βάρος ημεδαπών, με τη συγκεκριμένη μέθοδο σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα