Νέους «τριγμούς» στην κυβερνητική τρόικα φέρνουν τα κέντρα μεταναστών

Νέο κρούσμα ανάδειξης των προβλημάτων εσωτερικής συνεννόησης και συντονισμού στην τρικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία, έκανε την εμφάνισή του στη Βουλή. Αφορμή, αυτή τη φορά, έδωσε η συζήτηση επί νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μέσω του οποίου πρόκειται να κυρωθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης Παπαδήμου, για τη δημιουργία κέντρων φύλαξης παράνομων μεταναστών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η αντιπολίτευση έθεσε επιτακτικά

το αίτημα να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με αντικείμενο την ακρόαση κοινωνικών φορέων επί των προβλέψεων του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Αρχικώς το αίτημα διατυπώθηκε από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Αμέσως δήλωσαν ότι συμφωνούν όχι μόνο τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ), αλλά και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.

Η εξέλιξη έδειξε να αιφνιδιάζει την ΝΔ αλλά και τον παριστάμενο υπουργό κ. Ν. Δένδια, ο οποίος αντιπρότεινε να υπάρξει άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής, παρουσία φορέων, με διευρυμένο αντικείμενο πάντως, δηλαδή «το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης». Η αντιπολίτευση επέμεινε στο αρχικό αίτημά της και έτσι, κατά την διάρκεια ψηφοφορίας η οποία διεξήχθη, αποφασίστηκε τελικώς να κληθούν φορείς επί του νομοσχεδίου, τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε είναι ότι το «διαδικαστικό» αυτό ζήτημα το οποίο έχει ασφαλώς ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τις ισορροπίες στο Κοινοβούλιο, απασχόλησε την Επιτροπή στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της 4ωρης διάρκειάς της! Στο παρασκήνιο, πάντως, στελέχη της ΝΔ επέρριπταν ευθύνη στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κυρ. Βιρβιδάκη για κακή διαχείριση του προβλήματος και ανεπάρκεια στη διεύθυνση της συνεδρίασης.

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα