Νέο στραπάτσο στην αγορά! Ξηλώνονται σήματα πασίγνωστη εταιρείας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέα… αναταραχή σημειώνεται στην ελληνική αγορά καθώς σύμφωνα με την απόφαση 3845/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 22 καταστήματα «ξηλώνουν» τα σήματα Neoset καθώς τα χρησιμοποιούν παράνομα.

Πίσω από το δίκτυο των 22 καταστημάτων, που αναπτύχθηκαν με την μέθοδο Franchising, βρίσκεται η Furniture New Line ΕΠΕ που ως μητρική και μοναδική μέτοχο έχει

την κυπριακή Hazarezo Limited.

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης έγινε άμεσα εκτελεστή από την 1η Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα τα καταστήματα, που κάνουν χρήση των σημάτων Neoset (επιπλοσυνθέσεις Neoset, Neoset κουζίνα, Skouropoulos, Neoset, Neowood, Νεοκατοικείν και Hotel furniture), να υποχρεώνονται στην αφαίρεσή τους.

Το «ξήλωμα» των σημάτων

Τα καταστήματα της Neoset II οφείλουν να προβούν στην αφαίρεση των σημάτων. Αν δεν το πράξουν, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με την επέμβαση της αστυνομίας.

Ορισμένα από τα καταστήματα που κατεβάζουν τις ταμπέλες Νeoset ή κλείνουν βρίσκονται στα Νότια Προάστια της Αθήνας, στο νομό Ηπείρου και στην Πελοπόννησο.

Ποιες είναι οι εξελίξεις

Oι franchisees του παράπλευρου δικτύου Neoset είτε θα συνεχίσουν να λειτουργούν, κάνοντας χρήση διαφορετικών σημάτων είτε θα διακόψουν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr.

Ωστόσο, η Hazarezo και η Furniture New Line δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν, εκ νέου, τα σήματα της πτωχής επιπλοβιομηχανίας, καθώς, σε αυτή την περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωπες με την επιβολή χρηματικής ποινής, ενώ θα επιβληθεί στην Ε.Φ., τη νόμιμη εκπρόσωπο της Furniture New Line προσωπική κράτηση ενός μήνα.

Το αμέσως προσεχές διάστημα ο σύνδικος της Neoset θα πρέπει-σε εφαρμογή της απόφασης που διατάσσει τη δημοσίευση περίληψής της στον ημερήσιο τύπο- να προχωρήσει στην επιχειρηματική εκμετάλλευση του σήματος, δημοσιεύοντας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης προσφορών.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και ενδεχόμενη ανάδειξη αναδόχου θα επαναφέρει στην αγορά το brand της επιπλοβιομηχανίας, αλλά αυτή τη φορά η εκμετάλλευσή του θα γίνεται προς όφελος των πιστωτών της Neoset, όπως αναφέρουν πηγές.

Το άρθρο Νέο στραπάτσο στην αγορά! Ξηλώνονται σήματα πασίγνωστη εταιρείας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα