Νέο «μπλόκο» στην κυβέρνηση από τον Πάνο Καμμένο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν σταματούν οι «ενστάσεις» του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση, με αφορμή αυτή τη φορά το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μετά την συμφωνία των Πρεσπών ήρθε η σειρά των αυτοδιοικητικών εκλογών για να διαπιστωθεί αντίθεση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» ψηφίζεται

στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή 13/7 και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως θα ψηφίσει «υπό όρους».

Πάει στη Βουλή ο «Κλεισθένης 1»

Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και αμέσως μετά σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε ότι συμφωνεί με την πρόταση Πατούλη να τεθεί ελάχιστο όριο 3% για την εκλογή των δημοτικών παρατάξεων στις εκλογές με απλή αναλογική.

Όπως αναφέρει στην γραπτή δήλωση του ο κ. Καμμένος «διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι – όπως και ο πρώην δήμαρχος Πάρου κ. Ραγκούσης είναι υπέρ του 3% – αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό».

Αντίθετη στον «Κλεισθένη» η ΚΕΔΕ

Πρακτικά ο κ. Καμμένος λέει στον Πάνο Σκουρλέτη ότι αν δεν βάλει το ποσοστό του 3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και με δεδομένη την αντίδραση και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης αυτό δεν θα μπορεί να περάσει εάν δε γίνει η αλλαγή που ζητάει.

Το άρθρο Νέο «μπλόκο» στην κυβέρνηση από τον Πάνο Καμμένο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα