Νεκρός ο δημοσιογράφος των συνεντεύξεων του Νίξον

Ο βρετανός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Φροστ, που έγινε παγκόσμια γνωστός για τις συνεντεύξεις του με τον αμερικανό έκπτωτο πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, πέθανε το Σάββατο τη νύχτα από καρδιακή προσβολή στο κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth σε ηλικία 74 ετών.

Η ιστορία του έγινε ευρέως γνωστή το 2008 με την ταινία του Ρον Χάουαρντ «Frost/ Nixon», (ελληνικός τίτλος Frost/Nixon: Η αναμέτρηση), που βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό

έργο του Πίτερ Μόργκαν, το οποίο δραματοποιεί τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδωσε ο έκπτωτος πρόεδρος των ΗΠΑ, το 1977 στον Ντέιβιντ Φροστ.

Ο Νίξον επέλεξε εσκεμμένα, εκ του ασφαλούς, να σπάσει την πολυετή σιωπή του με μια συνέντευξη σ’ έναν «ανάλαφρου» ύφους εκπομπών παρουσιαστή. Επικαλείται το δικαίωμα του Προέδρου για υποκλοπή και τελικά για... κλοπή, εάν τίθεται θέμα εθνικής ασφαλείας. Στην ουσία προσπαθούσε να δικαιολογηθεί για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Νίξον επιδίωκε να κάνει ένα άλμα της τελευταίας στιγμής και να σώσει την υστεροφημία του, ενώ ο Φροστ έλπιζε στην αποκαθήλωσή του με την πιθανότητα της γρηγορότερης κοινωνικής του ανέλιξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα