Νέα βρετανική έρευνα: Αυτό είναι το μήκος του μέσου πέους!

Αφού εξέτασαν ενδελεχώς και επισταμένως όλες τις προηγούμενες μελέτες και αφού εντρύφησαν στο θέμα σχετικά με το μέσο όρο μήκους του ανδρικού μορίου, οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King’s College) του Λονδίνου, με επικεφαλής τον ψυχίατρο Ντέβιντ Βιλ κατέληξανς το συμπέρασμα, πως το πέος όταν είναι σε στύση, έχει κατά μέσο όρο μήκος 13,12 εκατοστών!

Η μελέτη (μεταανάλυση) δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό ουρολογίας «BJU International», σύμφωνα με το «Science». Οι δειγματοληπτικές μετρήσεις συνολικά αφορούσαν 15.521 άνδρες και έχουν γίνει από ιατρικό προσωπικό και όχι από τον κάθε εξεταζόμενο προσωπικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο μήκος του χαλαρού χωρίς στύση πέους είναι 9,16 εκατοστά. Μάλιστα, στους 100 άνδρες μόνο οι 5 έχουν μήκος πέους άνω των 16 εκατοστών, ενώ επίσης μόνο οι 5 έχουν πέος μικρότερο των 10 εκατοστών, ενώ μόνο το 2% των ανδρών έχει πέος 18 εκατοστών και άνω. Πάντως, δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους και σε άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος ή το βάρος.

Οι ερευνητές επεσήμαναν πως μερικοί άνδρες αγχώνονται τόσο πολύ με το μήκος του πέους τους, που πάσχουν από μια ψυχολογική πάθηση, η οποία λέγεται «δυσμορφική διαταραχή σώματος». Σύμφωνα με τους ερευνητές, μόνο οι μισοί άνδρες (το 55%) είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του γεννητικού οργάνου τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα