Φακέλους με υποθέσεις διαφθοράς σε εξοπλιστικά θέματα κατέθεσε ο Καμμένος

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με υποθέσεις διαφθοράς, που αφορούν εξοπλισμούς, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα».

Αξίζει να σημειωθεί, πως τις έρευνες στα εξοπλιστικά προγράμματα διενεργεί Επιτροπή

Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Καμμένος, «οι δυο βασικές υποθέσεις είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και η υπόθεση των υποβρυχίων, η οποία ξεκινά το 1998». «Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Εξάλλου, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση, σχετικά με τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας περί αποστράτευσης ικανότατων στελεχών ο υπουργός υποσημείωσε ότι «οι κρίσεις οι οποίες έγιναν τώρα από το ΣΑΓΕ, ήταν κρίσεις που έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση». «Όπως υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διοικούνται από την φυσική τους ηγεσία χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο ίδιος.

Τέλος, για την τουρκική ΝΟΤΑΜ για το Αιγαίο, που αποσύρθηκε χθες ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη», δήλωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα