Νέα συγκέντρωση σήμερα προς τιμήν του αυτόχειρα στις 18.00 στο Σύνταγμα

Νέα συγκέντρωση σε ένδειξη τιμής προς τον 77χρονο αυτόχειρα και διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα σήμερα στο Σύνταγμα.

Στο facebook η σελίδα που δημιουργήθηκε με τίτλο «Όλοι στο Σύνταγμα, να μη συνηθίσουμε το θάνατο» δίνει το στίγμα για τη σημερινή διαμαρτυρία.

«Δεν μπορούμε

να τους κοιτάμε να δολοφονούν. Η χωρική σημειολογία του Συντάγματος καθιστά ως νοηματικά ουσιώδη και κοινωνικά επιβεβλημένη την άμεση αντίδραση» αναφέρεται στη σελίδα.

Ήδη, από τα ξημερώματα της Πέμπτης δεκάδες πολίτες σπεύδουν στην πλατεία για να αφήσουν λίγα λουλούδια στο σημείο όπου ο 77χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Δημήτρης Χριστούλας επέλεξε να αυτοκτονήσει στην πλατεία Συντάγματος, μια ανάσα από το Κοινοβούλιο, ενώπιον των συμπολιτών του. Το πολιτικό μήνυμα της πράξης του επιβεβαιώνεται από το μήνυμα που άφησε:

Υπενθυμίζεται, ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπου συνέρευσαν δεκάδες απλοί πολίτες σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και υπήρξαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα