Νέα σενάρια για την πτήση του Boeing 777

Νέες θεωρίες παρουσιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πτήση MH730. Ο ξένος Τύπος, αναφέρει πως ακολούθησε σκόπιμα διαφορετική της προδιαγεγραμμένης πορεία στους αιθέρες μέχρι να χαθεί τελείως το στίγμα της από τα ραντάρ.

Η έρευνα για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που είναι σε εξέλιξη, εξετάζει το σενάριο για το αεροπλάνο του οποίου η τύχη αγνοείται εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα. Οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, υποδεικνύουν ότι το Boeing 777

κινήθηκε τελικώς προς την κατεύθυνση των Νήσων Ανταμάν. Οι ερευνητές, σύμφωνα με νέα λεπτομερή ενημέρωση από πλευράς των πηγών του πρακτορείου, τείνουν στην εκδοχή ότι το αεροσκάφος εισήλθε σε μία γνωστή και τυπική διαδρομή την οποία ακολουθούν πολλά αεροσκάφη, βορειοδυτικά της Μαλαισίας. Η κατεύθυνσή του - προς τη Θάλασσα του Ανταμάν και τον Κόλπο της Βεγγάλης – θα μπορούσε να προκύψει μόνον ηθελημένα, είτε δια χειρός χειριστών είτε με σχετικό προγραμματισμό του αυτόματου πιλότου.

«Μπορούμε να πούμε ότι εξετάζουμε το ενδεχόμενο του σαμποτάζ, με την αεροπειρατεία να βρίσκεται ακόμη ως ενδεχόμενο στο τραπέζι», ανέφερε υψηλόβαθμός Μαλαισιανός αστυνομικός. Τα τελευταία δεδομένα από τα ραντάρ δικαιολογούν τη διεύρυνση των ερευνών, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν έως και τον Ινδικό Ωκεανό. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει ανεύρεση ίχνους από τα συντρίμμια, παρά τις προσπάθειες αεροσκαφών και πλοίων περισσότερων από 10 χωρών της περιοχής. Την διεύρυνση των ερευνών προς τον Ινδικό Ωκεανό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ από την Ουάσιγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα