Νέα ρύθμιση για το γάλα μετά τις αντιδράσεις

Έπιασαν τόπο οι αντιδράσεις των βουλευτών οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να συμφωνήσει η κυβέρνηση στην προώθηση νέας ρύθμισης για το γάλα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από κοινοβουλευτικές πηγές, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποδέχθηκε αλλαγές προκειμένου να μην καταψηφίσουν τη διάταξη οι βουλευτές της συμπολίτευσης που αντιδρούν.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα υπήρξαν πολλές συνεννοήσεις συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου

με το Μαξίμου, αλλά και με τον υπουργό Ανάπτυξης. Στην περισσότερο ολοκληρωμένη διάταξη θα υπάρχει σαφέστερος προσδιορισμός για την επεξεργασία του παστεριωμένου γάλακτος και ανώτατη διάρκεια ζωής οι επτά ημέρες.

Θα περιλαμβάνεται ακόμη και η διατύπωση που είχε ζητήσει (και προσθέσει χειρόγραφα στο αρχικό κείμενο) ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την οποία συμφωνεί και ο υπουργός Θανάσης Τσαυτάρης.

Έτσι θα αναφέρεται ότι «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων καρά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου».

Από το ΠΑΣΟΚ διαρρέεται ότι ικανοποιείται με τη διατύπωση αυτή ο Βουλευτής του Μιχάλης Κασσής που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα