Νέα «ρουκέτα» ΔΝΤ! Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Να λειτουργούν τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές του έτους ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτώντας να τεθεί σε εφαρμογή η πλήρης απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας τους.

Το email-φωτιά του ΔΝΤ

Την απαίτηση-βόμβα για τους εργαζόμενους αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η

εφημερίδα το «Έθνος» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ η νέα «ρουκέτα» του ΔΝΤ έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση, την περασμένη Παρασκευή, με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το Ταμείο φέρεται, μάλιστα, να ζήτησε από την Αθήνα να νομοθετήσει μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι εκπρόσωποι το ΔΝΤ υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.

Η κυβέρνηση φέρεται να απάντησε αρνητικά και το οικονομικό επιτελείο πληροφόρησε το ΔΝΤ ότι επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μια περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, σε αυτές τις περιοχές, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

Επίσης, η Ελλάδα παρουσίασε στοιχεία υποστηρίζοντας ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει, καθώς σύμφωνα με τα νούμερα που επικαλείται το ΥΠΟΙΚ ο μέσος όρος που είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές είναι 38,6.

Το άρθρο Νέα «ρουκέτα» ΔΝΤ! Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα