Νέα πεντάρα για τον Ολυμπιακό που σάρωσε και τον ΟΦΗ

Μετά από ένα νευρικό α' ημίχρονο, κατά το οποίο ο ΟΦΗ του έβαλε δύσκολα, ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στην επανάληψη με τον Κάμπελ να μοιράζει ασίστ για γκολ και έφτασε σε μία εύκολη νίκη με 5-1 στο Καραϊσκάκη για την 9η αγωνιστική της Super League.

Οι κρητικοί... όπως γράφει το sport.gr

έκαναν το λάθος να προηγηθούν μόλις στο 1', αλλά ο Μήτρογλου ισοφάρισε στο 4', ενώ έχασε και πέναλτι στο 44'. Ο Δασκαλάκης στο α' μέρος είχε κατεβάσει τα ρολά, αλλά στην επανάληψη έκανε ένα λάθος, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει το προβάδισμα με τον Μήτρογλου και ο ΟΦΗ να καταρρεύσει. Οι ερυθρόλευκοι, που καθάρισαν το τρίποντο με φάουλ του Χολέμπας, είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάμπελ, που μοίρασε τέσσερις ασίστ και έχρισε ακόμα σκόρερ τους Μανιάτη και Γιαταμπαρέ. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +3 από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο ΟΦΗ, που τελείωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπούρμπου στο 75', παραμένει στην τελευταία θέση δίχως ακόμα να έχει καταφέρει να κερδίσει.

Με το πιο γρήγορο γκολ στη φετινή Super League ξεκίνησε το ματς, αφού προτού συμπληρωθούν 15 δευτερόλεπτα ο ΟΦΗ αιφνιδίασε και ο Λαμπρόπουλος με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και στο 4' ο Μήτρογλου ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Κάμπελ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή, αλλά τον μαχητικό ΟΦΗ να κλείνει σωστά τους διαδρόμους και να κρατάει σχετικά εύκολα μακριά τους ερυθρολεύκους.

Η εικόνα αυτή διατηρήθηκε μέχρι το 30', αλλά ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και άρχισε να απειλεί, δημιουργώντας τέσσερις κλασικές ευκαιρίες μέχρι το τέλος. Κύρια αιτία, που ο ΟΦΗ πήγε στα αποδυτήρια με την ισοπαλία ήταν ο Δασκαλάκης, που σταμάτησε δύο τετ α τετ, ένα του Βάις και ένα του Μήτρογλου, ο οποίος είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ μάλιστα απόκρουσε και πέναλτι του Μήτρογλου στο 44', το οποίο κέρδισε ο Βάις σε χέρι του Ζόρο (δεν είναι ξεκάθαρο 100%).

Ο Μίτσελ έδειχνε προβληματισμένος με την εικόνα του α' μέρους και η πρώτη του κίνηση από τον πάγκο ήταν ο Γιαταμπαρέ στη θέση του Βάις. Ο γόρδιος δεσμός για τον Ολυμπιακό δεν άργησε να λυθεί, αφού στο 52' πήρε προβάδισμα. Αυτή τη φορά ο Δασκαλάκης ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού έκανε άστοχη έξοδο και ο Μήτρογλου (από οριακή θέση οφσάιντ) με νέα κοντινή κεφαλιά έγραψε το 2-1 με δεύτερο προσωπικό του γκολ. Εξι λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι κλείδωσαν το τρίποντο, καθώς ο Χολέμπας με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-1.

Ο Ολυμπιακός πλέον είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, με τον ΟΦΗ να μην δείχνει ικανός να αντιδράσει. Το ματς ήταν ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα και ίσως το πιο αξιοσημείωτο από όλα ήταν η είσοδος του Γκαλέτι, που αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού. Ο ΟΦΗ πάντως από το 75' απέκτησε αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε ο Μπούρμπος με δεύτερη κίτρινη. Από τη στιγμή που έμεινε με δέκα ο ΟΦΗ, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό, που με δύο ακόμα ασίστ του Κάμπελ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με τους Μανιάτη και Γιαταμπαρέ να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Κώστας Μήτρογλου, που εξακολουθεί να είναι σε μεγάλη φόρμα. Παράλληλα ο Ολυμπιακός έφτασε τα 29 γκολ σε 9 αγωνιστικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα