Νέα μέτρα για κορονοϊό: Κλειστά μπαρ, εστιατόρια και στην Αττική από τις 12

Νέα μέτρα για κορονοϊό: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας του κορωνοϊού:

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.

Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το

πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα

Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.

Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

Όσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.

Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία

Τα μέτρα περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα έως τις 7 το πρωί ισχύουν στις εξής περιοχές:

Στις Περιφέρειες

Κρήτης,
Ανατολικής Μακεδονίας,
Θράκης,
Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων)
Τις Περιφερειακές Ενότητες

Θεσσαλονίκης,
Χαλκιδικής,
Λάρισας και
Κέρκυρας
Τους δήμους

Μυκόνου,
Πάρου,
Σαντορίνης,
Βόλου,
Κατερίνης,
Ρόδου,
Αντιπάρου,
Ζακύνθου,
Κω
Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Δείτε ακόμη“Κάνω έκκληση ως πατέρας” – Επτά νέα μέτρα κατά της πανδημίας ανακοίνωσε ο ΧαρδαλιάςΘετική στον κορονοϊό η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Έλενα ΚώνσταΘετική στον κορονοϊό η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Έλενα ΚώνσταΛουκέτο σε 4 μπαρ της Χαλκιδικής, λόγω συνωστισμούΑνησυχούν οι ειδικοί – Σενάριο επαναφοράς sms, τεστ στα λιμάνια
Keywords
Τυχαία Θέματα