Λουκέτα σε μπαρ Χαλκιδική: “Σφράγισαν” τέσσερα μαγαζιά

Λουκέτα σε μπαρ Χαλκιδική: Έφοδο σε τέσσερα μπαρ στο Μπατσί της Άνδρου πραγματοποίησαν την Παρασκευή τα ξημερώματα οι αστυνομικοί. Ειδικότερα, επτά αστυνομικοί και ο Αστυνομικός Διοικητής του νησιού πραγματοποίησαν στη 1:30 το πρωί της Παρασκευής ελέγχους και διαπίστωσαν ότι στα μπαρ Als, Μπούκα, Capriccio, Chile υπήρχαν υπεράριθμοι όρθιοι πελάτες.

Γι’ αυτό το λόγο, τους επιβλήθηκε πρόστιμο από 3.000 – 7.000 ευρώ και «λουκέτο» για 15 μέρες. Σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες επισκέφθηκαν τους δικηγόρους του προκειμένου να προχωρήσουν σε ενστάσεις. Ωστόσο και με δεδομένη την

αργία που μεσολαβεί είναι βέβαιο πως οι όποιες ενστάσεις θα εξεταστούν από Δευτέρα και το εορταστικό τριήμερο τα συγκεκριμένα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Με πληροφορίες από το enandro.gr

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική – Ανάβουν φωτιές στις παραλίες

Μπορεί η κυβέρνηση να προχώρησε στην επιβολή περιοριστικού ωραρίου, όμως το κλείσιμο των μπαρ δεν φαίνεται να πτοεί τη νεολαία, κάτι που φυσικά παρατηρήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα. Η συγκέντρωση νέων και η διασκέδαση όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα μεταφέρεται από το μπαρ και τα κλαμπ σε ανοικτούς χώρους και φυσικά τις παραλίες, ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Χαλκιδική. Πέραν του συνωστισμού που μπορεί να δημιουργηθεί και τους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του κορωνοϊού, μια επιπλέον ανησυχία είναι το ενδεχόμενο να ανάψουν οι φωτιές στις παραλίες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία στη Χαλκιδική βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για πιθανές τέτοιες ενέργειες. Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, «προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει αναφορές για περιστατικά με φωτιές σε παραλίες, ωστόσο η επιφυλακή θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις υπ’ αριθ. 4η/2012 πυροσβεστική διάταξη και 2η/2020 πυροσβεστική διάταξη της Π.Ε. Χαλκιδικής (Απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης) από 01 Μαΐου 2020 έως και 31 Οκτωβρίου 2020, απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Επίσης σύμφωνα με την 19η/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Επισημαίνεται ότι όλα τα πρόστιμα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με συντελεστή βαρύτητας, με βάση τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά από τη Γ.Γ.Π.Π., ενώ ελάχιστο επιβαλλόμενο διοικητικό πρόστιμο έχουν οριστεί τα διακόσια (200) ευρώ και μέγιστο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα